Fogathajtó továbbképzés, Újkígyós, 2016. április 3.

Fogathajtó továbbképzés 2016

Az Aranykalász Lovas Klub kezdeményezésére idén április 3-án ismét továbbképzésre érkeztek a megyei hajtók Újkígyósra, a művelődési házba.

IMG_7318

Sajnos a tavaszi munkák ezen a hétvégén több érdeklődőt elszólítottak, családi események miatt is többen távol maradtak. Így a tavalyinál szerényebb létszámmal, 26 fővel tartottuk meg a programot. Az elméleti előadást Szűcs András díjlovas, díjugrató és fogathajtó edző tartotta, aki ismerősként üdvözölte a jelenlévőket, hiszen tavaly is ő tartotta az előadást. A vetítéssel egybekötött ismertető során szót ejtett az alapfogalmakról: jármódok, lábsorrend, elengedettség, hajlik a ló… Szemléletesen mutatta be az ügetés, a lépés és a vágta lábsorrendjét. Részletesen szólt a kiképzési skála szintjeiről: ütem, elengedettség, támaszkodás, lendület, egyenesre igazítás, összeszedettség – átengedőség. Szó volt a helyes futószárazásról is. Az előadó bevonta a hallgatóságot is, egy-egy kérdés megválaszolását kérve. Az élvezetes, olykor szemléltető példákkal, a mosolyt csaló hasonlatokkal tarkított előadás  elnyerte a hallgatóság tetszését.

Ezt követően Bíró Zsolt, megyei elnökségi tag részletesen ismertette a megyei bajnoki kiírást és a megyei SZLV szabályzatot. Mitykó Zsuzsi, a Fogathajtó Szakbizottság titkára az akadályhajtás és a kombinált hajtás legfontosabb szabályait vetítéssel egybekötve mutatta be. Ezzel kapcsolatban több kérdés, felvetés is elhangzott.

A program zárásaként az Aranykalász Lovas Klub főzőmestere, Marottyi Zoltán nagyon ízletes babgulyással lepte meg a résztvevőket.

Köszönet az előadóknak, a résztvevőknek és nem utolsó sorban a helyi klub vezetésének és tagjainak!

IMG_7324 IMG_7323

IMG_7322

 

IMG_7317

IMG_7316IMG_7314

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.