Jubileumi tótkomlósi fogathajtóverseny

Jubileumhoz érkezett a tótkomlósi verseny

Tótkomlós Plakát 2016

A megszokott programokat kibővítve, 10. alkalommal rendeznek fogathajtóversenyt Tótkomlóson, ahol nem csak a lovak szerelmesei, de a családok apraja-nagyja is találhat kedvére való programot. Az április 9-i egész napos rendezvényre közel negyven fogatot és több száz érdeklődőt várnak.

Az Orosházi Lovas Egyesület és annak tótkomlósi tagjai először 2007-ben rendeztek amatőr fogathajtóversenyt Tótkomlóson. Egy évvel később, az elhunyt egyesületi tagról, a rendezvény egyik ötletgazdájáról, Gyúrós Pálról nevezték el a versenyt.

A verseny sikere azóta töretlen, évről évre 30-40 fogat áll rajthoz, nem csak a közeli városokból, de távoli megyékből, sőt külföldről is várnak nevezőket.

Az Orosházi Lovas Egyesület szakmai hátterével és Tótkomlós Város Önkormányzatának anyagi támogatásával immár tizedik éve készülünk, hogy vendégül láthassuk a környék lovasait. Az elmúlt évekhez hasonlóan már nem csak az amatőrök, de a C-kategóriás hajtók is rajthoz állnak.– fogalmazott ifj. Gyúrós Pál, a névadó Gyúrós Pál fia, aki szervezőként veszi ki részét a versenyből. – Fontosnak tartjuk, hogy a lovasok mellett a családoknak is kínáljunk széleskörű programokat. A korábbi évekhez hasonlóan állatsimogató, rodeóbika, ugrálóvár, lovasbemutató és kibővített kirakodóvásár színesítik a napot. Sőt, amennyiben a terepviszonyok és az időjárás is kedves lesz, akkor sor kerülhet egy családi ügetőversenyre is. – mondta a szervező.

A rendezvényre április 9-én, szombaton kerül sor a tótkomlósi ladacross pályán, a versenyre a belépés mindenki számára ingyenes.

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.