Sióréti fedeles bajnokság eredménye

Harmadik, egyben döntő forduló Sióréten

Március 12-én a harmadik, egyben a döntő fordulót rendezték meg Gyulán, a Sióréti Lovascentrumban. A 2015/16-os Sióréti Fedeles Kupát póni-, egyes-, kettes- és négyesfogatok számára írták ki.

DSC_0050s

DSC_0695

DSC_0198s

DSC_0352s

A Lovascentrum fedeles lovardája az előző két alkalommal zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel, családtagok, klubtársak és lovat szerető nézők szurkoltak a hajtóknak. A döntő napját nem fogadta kegyeibe az időjárás, előző éjszaka végig esett és éppen a kezdés előtt egy felhőszakadás is elriasztott néhány látogatót. Ennek ellenére most is telt ház volt a nézőtéren. A versenyre 28 nevezés érkezett.

A döntő legeredményesebben Szabó Lajosnak (Remonda SE) sikerült, mind a kettes-, mind a négyesfogat kategóriát megnyerte. Az egyesfogatok hat fős mezőnyében Varga László (Makói Silver SE) győzött. Szabó Ádám (Kinizsi SC) ellenfél nélkül versenyzett póni kettesfogatával. Érdekesség, hogy Galambos Nándor (Füzesgyarmati Lovasbarátok Egyesülete) a harmadik fordulón négyesfogatra ült, pedig kettesfogatával esélyes volt a bajnokság megnyerésére. Kipróbálta a négyesfogat hajtást Demkó Zsolt (Sióréti Lovascentrum) is.

harmadik forduló eredményei

A forduló eredményhirdetését követően a Sióréti Fedeles Bajnokság díjainak átadására is sor került egyes-, kettes- és négyesfogat kategóriában. A bajnokok ugyanazok lettek, akik a fordulót nyerték.

SIÓRÉTI bajnokság eredménye 2016

A fedeles fogathajtó bajnokság országos döntőjére április 2-án, a Kunos Lovardában kerül sor.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.