Elment a megyei lovassport meghatározó alakja

Kovács József búcsúztatása szeptember 18-án, pénteken 14 órakor Mezőkovácsházán, a Római Katolikus templomban lesz.
A család kérése, hogy ne vigyetek virágot, hanem egy kártyára írott néhány szóval búcsúzzatok, amit letesztek a ravatalra!

,,Mondom néktek: mi mindig búcsúzunk.
Az éjtől reggel, a nappaltól este,
A színektől, ha szürke por belepte,
A csöndtől, mikor hang zavarta fel…”

Kovács József, a Békés Megyei Lovas Szövetség elnökségi tagja szeptember 3-án hajnalban 66. évében elhunyt.

Kovács J2

A búcsúra felkészülni nem lehet, pedig tudtuk, nagyon beteg volt. A hírt még is döbbenten fogadta a megye lovastársadalma, hisz betegsége ellenére feladatot vállalt az utolsó időkig. A lovaspályán éltette őt a versenyek hangulata, a lovasbarátok szeretete. Erős akarattal élni akart, tenni a lovassportért. Sajnos a sors köze szólt.

Kovács József négy évtizeden át vett részt aktívan a lótenyésztésben és a lovassportban. 1975-től a Mezőkovácsházi TE Lovas Szakosztályának elnökeként, 1996-tól 2003-ig a Békés Megyei Lovas Szövetség főtitkáraként, 2007-2012. között a megyei szövetség elnökeként, haláláig elnökségi tagként szolgálta a lovassport ügyét. A mezőkovácsházi lótenyésztés törzstenyészetének megalakításában tevékenyen részt vett. A tenyészetből lovaik közül a Lump nevű sportlovuk a military szakágban kiemelkedő eredményeivel tűnt ki. Az évek során edzői és versenybírói vizsgát tett. Bírói munkáját mind a megyében, mind a megyén kívül magas szinten, önzetlenül végezte. Szívesen adta át tudását a fiatal bíróknak, versenyzőknek. Mindent tudott a lovakról. Tudását tisztelték és elismerték a versenyzők, a tenyésztők, a lótulajdonosok, de a még a nézők is, akikkel megosztotta ismereteit. Szívesen vállalt közösségi munkát, beválasztották a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekvédelmi Egyesülete elnökségébe is, ahol aktív közreműködőként végezte a rábízott feladatokat.

Eddig végzett munkájának elismeréseként a Magyar Lovas Szövetség SZÉCHENYI ISTVÁN EMLÉKÉREMMEL tüntette ki. Békés megye sportvezetése a MEGYE LOVASSPORTJÁÉRT kitüntetést adományozta számára. Mezőkovácsháza városa kiemelkedő munkájáért a várost jelképező szoborral és díszoklevéllel jutalmazta.

Kovács József emberi és sportvezetői tevékenysége példaként szolgál az utódoknak.

Emlékét megőrizzük!

Búcsúztatásáról később intézkednek.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.