,,Lovak” és a lovak barátai a színházban

Április 29-én este több, mint 100 megyei lovas, lovasbarát nézte meg a Békés Megyei Jókai Színházban a LOVAK című musical-táncjátékot.

csillag

Csillag, a főszereplő – Vadász Gábor

 

mohikán

Mohikán, az öreg versenyló – Vikidál Gyula

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A darabot Bartus Gyula békéscsabai Jászai-díjas színművész írta, rendezte. Niedzielsky Katalin újságíró a darab szerzőjével készített interjút, mely a színház honlapján olvasható. Most egy részletet megosztunk, amelyből megismerhetjük a darab lényegét:

  • Mitől különleges még az új darabod?
  • A lovakat felruháztam emberi tulajdonságokkal, olyanokkal, mint a szerelem, önteltség, akaratosság, büszkeség, a lovak játszanak, beszélnek, az emberek viszont némák lesznek. Ez egy fordított világ. Olvastam olyan álláspontról, miszerint az ember a beszéddel megtanult hazudni is. Ezt nagyon figyelemre méltó megállapításnak tartom. Nézz körül, a természetben nincs szükség szavakra, mégis működik minden, amíg az ember el nem rontja! A ló intelligenciájának köszönhetően sokat lehet tőle tanulni. Az embereket ezért hagytam szándékosan némának. Két felvonásos a darab, tele zenével, tánccal, 36 dal hangzik el, húsz ember van a színpadon.

 

Nagyon érdekes, elgondolkodtató, ahogy a világot a lovak szemszögéből ismerhetjük meg.  Nagyszerű előadás, szép élmény, kitűnő közös program volt!

lovak

Versenylovak: Menő – Szabó Lajos, Tangó – Rubold Ödön, Vérmes – Csomós Lajos.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.