Füzesgyarmati világszám az Arénában

fgy lov.torna3 fgy lov.torna2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Számos hazai és nemzetközi siker – Füzesgyarmattól Szilvásváradig, Sepsiszentgyörgytől Lipicáig – után az Arénában is bemutatkozott az egyedül álló füzesgyarmati fogatlovastorna.

Az ötlet a füzesgyarmati Németi István lovastorna edző fejéből pattant ki öt évvel ezelőtt. A magyar bajnoki arany- és ezüstérmes  füzesgyarmati lovastornacsapat bemutatója hosszú éveken keresztül a lovas rendezvények kiemelkedő produkciója volt. Németi István azonban tovább álmodta ezt a bemutatót.  Ő, aki a fogathajtás iránt is elkötelezett volt, megteremtette a fogatlovastornát, ahol a maratonkocsiba fogatolt két lovon szinkronban dolgoznak a lovastornászok.

Az Aréna pályájára két fekete fríz lóval fogatolt maratonkocsi, a lovak hátán a lovastornászokkal, gördült be. A közönség a látvány hatására, az első döbbenet után, hatalmas tapsviharba tört ki. S ez az ütemes taps kísérte végig a produkciót, mely során hol kettő, hol négy, hol hat gyerek dolgozott a lovak hátán, szinkronban. Csodálatos és szemet gyönyörködtető gyakorlatok váltották egymást, melyeknek csak a fantázia szabott határt. Különösen nagy sikert aratott a lovak hátán kialakuló gúla, a magyar zászlóval. Ez világszám!

A csapat tagjai precízen, egymásra figyelve építették fel és le az egyes elemeket. Látszott a magas fokú szakmaiság, az elkötelezettség. A gyerekek az egykori edző, Németi István, Pista bácsi emléke előtti tisztelgésnek is szánják minden alkalommal a bemutatót, s ez nagymértékben és pozitívan motiválja a produkciót, ez érződött most is.

A fogat hajtója, a mezőhegyesi kettesfogathajtó, Papp János, a fogat lovai, a két 6 éves fríz ló, Zorro és Vili. Az edző és a program betanítója Németi Judit. A Füzesgyarmati Lovas Alapítvány csapatának tagjai: Bak Ibolya, Bojti Dóra, Kontra Bettina, Poroszlai Ramóna, Szabó László Tas, Varjas Dorina.

Fantasztikus volt!

fgy lov.torna

Érdemes megjegyezni a csapat és a csapattagok nevét!

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.