Csapatban aranyérem, egyéniben ezüstérem

 A Békés megyei bajnokcsapat

bajnok csapat

Az október 12-én Zsanán megrendezett C kategóriás kettesfogathajtó országos bajnokságon a Botás Jakab (Eleki LK), Koncsek Ferenc, Kotolák Tamás (mindketten Orosházi LE) összeállítású Békés megyei csapat győzött a 16 induló csapat között. A kétfordulós összevetéses akadályhajtásban nagyon szép teljesítményt nyújtottak a hajtók, megérdemelten állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára. Egyéniben Kotolák Tamás, az összevetésben is hibátlan hajtással, ezüstérmes lett a 48 induló között.

Érdemes megnézni az eredményeket kicsit részletesebben is. A három csapattag 6 nullás pályát teljesített! Kotolák Tamás az összevetésben is hibátlanul hajtott, ezzel ezüstérmes lett. Botás Jakab az első és második forduló pályáját zárta nulla hibaponttal. Koncsek Ferenc a második fordulóban volt hibátlan. Az első fordulóban Kotolák Tamás a harmadik legjobb időt (168.69) hajtotta, a leggyorsabb, Matúz Sándor (160.23) volt, de ő hibázott. A második fordulóban Botás Jakab idejét (155.46) senki nem tudta túlszárnyalni, ezzel pályacsúcsot döntött. Koncsek Ferenc a második fordulóban a harmadik legjobb időt (160.18) teljesítette! Ha külön-külön nézzük a fordulókat, akkor is nagyon szép a kép. Az első fordulóban Kotolák Tamás második volt, a második fordulóban Botás Jakab az első, Koncsek Ferenc a harmadik helyen végzett! A csapat két nullás pályával zárta az első fordulót, a másodikat három nullás pályával!!! Kotolák Tamás mindkét fordulóban kiegyensúlyozott, egyenletes teljesítménye és Botás Jakab fergeteges második fordulója a csapat szép eredményét hozta. A részletek ismeretében is bátran mondhatjuk, meggyőző és megérdemelt volt a csapatgyőzelem és az egyéni ezüst!!!

Szinte ,,hazai pályán” érezhették magukat a versenyzők, hiszen szépszámú Békés megyei szurkolótábor kísérte el őket. A családtagok mellett, a lovasbarátok is ott drukkoltak a lelátón és a pálya szélén, nagy ovációval és tapssal jutalmazva egy-egy fordulóban és az összesítésben elért nagyszerű eredményüket.

 

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.