Elhunyt Szpisjak Mátyás

Ismét egy közismert lovasember halálhíréről kaptunk értesítést: Szpisjak Mátyás békéscsabai lótenyésztő 78 évesen elhunyt.

Szpisjak Mátyás gyerekkora óta szerette a lovakat, otthonról hozta ezt a szeretetet. Már 1950-től rendszeres látogatója a megyei lóversenyeknek. Fiatalkori álma volt, hogy saját lovai legyenek. Ez az álom 1978-ban valósult meg, ekkor vásárolta első sportlovát. Ettől kezdve lovait közel három évtizedig ott találjuk a díjugrató és a galopp versenyeken. A budapesti galopp pályán Futótűz nevű lova futott eredményesen. Futótűz mellett Futár, Figura, Pilóta, Fáklyaláng, Fantom is kedvencei közé tartozott, hisz szép sikereket hoztak számára. Lovait többek között Stefkovics Mátyás, ifj. Tóth György, Dér Tibor, Okos György és Selmeczi Adrienn lovagolta.

A Békéscsabai Szabadidős Lovas Klub megalakításában jelentős szerepet játszott 1988-ban. Majd tíz évig elnökként irányította a klub munkáját.

A lovaspályákon mindig ott találtuk, jellegzetes tartásáról azonnal megismertük. Mindenkihez volt egy kedves szava, érdeklődő kérdése. Boldog volt amikor saját tenyésztésű lovai sikert értek el a galopp számokban illetve a díjugrató számokban.  A lótenyésztés, lótartás volt az élete.

Búcsúzunk Matyi bácsi, nyugodj békében!

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.