C kategóriás póni kettesfogathajtó országos döntő, Orosháza, 2015.09.19.

C kategóriás póni kettesfogathajtó országos döntő
A Békés Megyei Lovas Szövetség kezdeményezésére, első alkalommal írták ki a C kategóriás póni kettesfogatokszére az országos bajnokságot. A versenyt az Orosházi Lovas Egyesület rendezte a Bogárzói Lóversenypályán.

Az orosházi döntőre 14 egyéni induló és 4 csapat nevezett. Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkeztek hajtók, mellettük rajthoz álltak a házigazda Békés megyeiek is. Izgalmas, látványos versenyben dőlt el a végeredmény. A csapatbajnokság a két forduló két legjobb eredménye alapján dőlt el. Az egyéni címek az összevetésben találtak gazdára, hat hibátlan hajtó volt két forduló után.
A 2015 évi bajnok Kovács Nándor (Díjugrató, Hagyományőrző és Fogathajtó SE, Hajdúböszörmény). Az ezüstérmes ifj. Tóth János (Újfehértói Lovasbarátok Egyesülete), míg a bronzérmes Balogh Viktor (Díjugrató, Hagyományőrző és Fogathajtó SE, Hajdúböszörmény).
2015 évi csapatbajnok Békés megye 1. számú csapata (Sztojka Mihály, Dimák Sándor, Lénárt Sándor), ezüstérmes Hajdú-Bihar megye csapata (Kovács Nándor, Balogh Viktor, Dobó Imre, bronzérmes Szabolcs-Szatmár-Bereg megye csapata (ifj. Tóth János, Linczenbold Gergő, Lincembold Miklós).

A Békés megyei versenyzőket külön is díjazta a rendező egyesület. A legeredményesebb megyei pónifogathajtó, Sztojka Mihály (Orosházi LE) lett, negyedik helyével. Őt az ötödik helyen követte klubtársa, Dimák Sándor, 7. lett Skorka Gábor (Széchenyi István Lőtenyésztő Egyesület, Kondoros), 10. Lénárt Sándor (Orosházi LE), 11. Skorka Péter (Széchenyi István Lőtenyésztő Egyesület, Kondoros), 12. Németh Béla Balázs (Orosházi LE) és 14. Kiss Fanni (Orosházi LE).

pónik oh

A legjobb Békés megyei pónifogathajtók a döntőn külön díjazásban részesültek

A Békés Megyei Önkormányzat különdíjat ajánlott fel a Békés megyét képviselő csapatoknak, melyet Tolnai Péter alelnök adott át.

A legjobb szurkolócsapat címet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek érdemelték volna ki (ha lett volna ilyen), lelkesen és hangosan biztatták versenyzőiket. Összességében egy jó hangulatú, kellemes versenynapot zártunk ezen a meleg szeptemberi szombaton.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.