Lovas hétvége a Pegazus Lovasiskolában

Gyerekügyességi és díjugrató bajnoki forduló Békéscsabán

pegazus gyerek

Ügyességi pálya

Az elmúlt hét végén a békéscsabai Pegazus Lovasiskola fedeles lovardájában tartották meg a megyei gyerekügyességi bajnokság I. fordulóját. Az egész heti esőzés miatt a szabadtéri pálya alkalmatlan volt a versenyre, de a fedeles lovarda ideális helyszínnek bizonyult. A gyereklovasok rutinosan álltak rajthoz, hiszen április végén a Dér Tanyán már részt vettek a szezon első versenyén. 12 kategóriában összesen 123 start volt a nap során. A Nimród Lovastanya, a Horseland Lovasklub, a Bábolnai Arab Lovasfarm, a Békéscsabai Lovasklub, a Körösvölgyi Póniklub, a Remonda Lovas Egyesület, az Orosházi Lovas Egyesület és a Kentaur Lovas Egylet fiataljai nagyon felkészülten érkeztek. A versenybíróság – Urkom Szilvia és Balázs Attila – sok esetben szólt dicsérően a pályán látottakról. A gyerekeket elkísérték a szülők, testvérek, barátok is, akik egy nagyon jó hangulatú programnak lehettek részesei.

pegazus gyerek3

Díjátadás

pegazus terápia

Terápia kategória díjátadás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A díjátadásokon jó volt látni a csillogó szemű kis lovasokat, akik boldogan teljesítették a tiszteletkört, melyet ló nélkül, futva tettek meg az elismerő taps kíséretében.

pegazus gyerek5

Tiszteletkör – futva

 

A kategóriák győztesei. Terápia – Kovalcsik Dóra (Remonda LE). Lovastorna A – Staurer Anna (Nimród Lovastanya). Lovastorna B – Hajdú Anna (Nimród Lovastanya). Póni (óvodás) – Sisák Réka (Remonda LE). Póni (iskolás, lépő) – Varga Adrienn (Remonda LE). Póni (iskolás, ügető) – Foltin Zalán (Horseland LK). Nagyló lépő – Balogh Anna (Nimród Lovastanya). Nagyló ügető – Némedi Noémi (Nimród Lovastanya). Díjlovaglás A – Balogh Anna (Nimród Lovastanya).  Díjlovaglás B – Szathmáry Henrietta (Nimród Lovastanya). Díjugratás 50 cm -Szabó Fanni (Horseland LK). Díjugratás 70 cm – Hrabovszki Fruzsina (Bábolnai Arab Lovasfarm). Részletes eredmény a www.bekeslo.hu oldalon olvasható.

 

pegazus b2ifi

B2ifi – díjátadás

Vasárnap szintén a Pegazus Lovasiskola pályáján rendezték meg a díjugrató megyei bajnokság II. fordulóját. A szombat délutáni napsütésben már úgy tűnt, hogy az előző napok intenzív esőzése miatt felázott pálya kellően felszáradt, de az éjszakai eső sokat rontott a helyzeten, ennek ellenére sikerült megtartani a versenyt, igaz többen visszaléptek a nap során. Végül 85 start volt a 7 versenyszámban, az előzetes nevezéssel (128) szemben. A megyei klubok mellett Pest, Hajdú-Bihar, Csongrád megyékből is érkeztek versenyzők, akik, ha már eljöttek, rajthoz is álltak. A nézők – a körülmények ellenére – sok szép pályáját látott, a jó hangulatú, balesetmentes versenyen. A B0 nyitott számban Karasszon Dániel (Debreceni LA) nyert Katinka nevű lovával, ahol a 17 indulóból 12-en nullás pályát lovagoltak. A Kezdő lovas számot Szeberényi Flóra (Nimród LE) nyerte Locolita nevű lovával, magas stílusponttal (8.0). A B1C számban 14-en álltak rajthoz, a hibaidős elbírálás során 10 lovas volt hibátlan, a győztes Garzó Ádám (Berényi Lovas Barátok Egyesülete) Fernandó nyergében.

pegazus garzó

Garzó Ádám – a B1nyitott győztese

 

A B2 ifjúsági számban mindössze 4-en vállalták az indulást, közülük Vavrek Rebeka/Tempera páros (Nimród LE) volt a legeredményesebb. A B2 Nyitottban mezőhegyesi győzelem született Piroska Zoltán révén (Ménes SE), aki Fridát lovagolta és az összevetésben is hibátlan pályát teljesített.

pegazus piroska

Piroska Zoltán

A B3 Nyitott kétfázisos elbírálású számban Bán Nikolett (Mezőhegyesi Ménes SE) Izisz nevű lovával lett az első a 20 induló közül. A befejező, B4 Nyitott az összevetés szabályai szerint került lebonyolításra, ahol Potocska Attila (Mezőhegyesi Ménes SE) Con Lina nyergében aratott sikert.

pegazus pető

Jöttek – mentek a felhők mindkét nap

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.