Fogathajtók és díjugratók hétvégéje Mezőhegyesen

Lovas hétvégét rendeztek Mezőhegyesen

jován richárd2

A verseny egy szép pillanata.

A lovassport megyei fellegvárában szombaton a fogathajtóké, vasárnap pedig a díjugratóké volt a kiállítási centrum területén található lovaspálya.

Az első napon C kategóriás és szabadidős fogathajtó versenyt rendeztek, melynek keretében három kategóriában 26 kettesfogat mérte össze tudását. A legnépesebb mezőny a C kategóriás kettesfogatoknál jött össze, ahol a 14 induló közül az első két fordulót csak az orosházi Kotolák Tamás és az eleki színekben hajtó Lévai Lajos tudta hibátlanul teljesíteni. Az összevetést is  mindketten verőhiba nélkül teljesítették, ahol Kotolák Tamás volt a gyorsabb, 22 másodperccel jobb időt ment, ezzel ő vehette át győztesnek járó díjat. A forduló a megyei bajnokság pontjaiért is zajlott. Ugyancsak bajnoki forduló volt a pónifogatok részére is ez a verseny, a hat induló között a kondorosi Skorka Péter teljesített legeredményesebben. Ebben a kategóriában nem került sor összevetésre, mert az első két forduló alapján senki nem végzett nulla hibaponttal, elsősorban az alapidő okozott gondot a hajtóknak. Érdekesen alakult a szabadidős fogatok versenye. Itt is hatan álltak rajthoz, ketten mindkét pályán hibátlanok voltak. A csorvási Hajnal Zoltán mindkét fordulót megnyerte, de az összevetésben 3 verőhibát vétett, így csak a második helyen zárt az összevetésben is hibátlan tótkomlósi Besenyi Tibor mögött.

Vasárnap a díjugrató szakág rendezett B kategóriás versenyt, melyen a megyei klubok mellett többek között Tiszatenyőről, Makóról, Balástyáról és Hódmezővásárhelyről is érkeztek résztvevők. A nap során kilenc versenyszámban 158 startot jegyeztek, legnépesebb a B1C szám volt, ahol 35 ló/lovas páros indult.

botyánszki gréta

Botyánszki Gréta, ACIO BIO n. l. , a B1A vsz. győztese

 

Örömteli a fiatalok részvétele, 8 kezdő lovas indult kategóriájában és a B2 ifjúsági számban is 17 start volt. A versenyt szűk, elsősorban szakmai közönség kísérte figyelemmel, családtagok, barátok, klubtársak mellett kevés érdeklődő látogatott ki a pályára. A négyévszakos talajon rendezett verseny során a lovak elcsúszása miatt több versenyzőt is kizártak, a csúszás okát, a rendező ígérete szerint, kivizsgálják. A 9 versenyszámból hetet megyei lovas nyert, különösen jól sikerült a B2nyitott Jován Richárd számára, aki a képzeletbeli dobogó mindhárom fokára felállhatott volna, hiszen lovaival – Citadella, Dolly és Frodó – az első három helyen végzett. A Markó testvérek, Rebeka és Sándor viszont a B3ifjúságiban nem engedték át az első három helyet másnak. Eredményes a díjugrató szezon kezdet az orosházi dr. Felek Csanád számára is, hiszen több, előkelő helyezést ért el második versenyén is.

apáti nagy antónia

Apáti Nagy Antónia/CSEFACS páros a B2 ifjúsági v.sz. győztese

 

Ugyancsak jól kezdődik a versenyszezon a békéscsabai Apáti Nagy Antóniának, aki ismét nyert kategóriájában. A B5nyitott versenyszámban látványos küzdelem során dőlt el a helyezések sorsa. Kolarovszki Erika/Prinz Junior páros az összevetésben is hibátlan lovaglással, mindössze 1 másodperc előnnyel előzte meg az ugyancsak hibátlanul lovagló Kovács Caarlo/St.Legar párost.

Kolarovszki Erika/Prinz Junior páros

A két versenynap részletes eredménylistája itt a www.bekeslo.hu oldalon, az Eredmények fül alatt olvasható.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.