KRUZSICZ JÓZSEF EMLÉKDÍJ – díjhajtásért

A KRUZSICZ JÓZSEF EMLÉKDÍJAT 2014-től a Megye Legjobb C Kategóriás Díjhajtójának adjuk át. 
A megyei versenyeken (Elek, Újkígyós, Füzesgyarmat) rendezett díjhajtás versenyszámok két legjobb eredménye alapján kerül átadásra ez a díj. (Kettesfogatok részére, legalább három fogat indulása esetében). 
Díjazás: 20 000 Ft (vásárlási utalvány) + serleg

Díjhajtó feladat: hun1bíróilap 1hun1_rajz

KRUZSICZ JÓZSEF EMLÉKDÍJ

 Kruzsicz József, a kiváló mezőhegyesi lovas több szakágban is letette névjegyét. Kétszeres díjlovagló magyar bajnok, többszörös egyéni és csapat győztes díjugratásban, de eredményesen versenyzett fogathajtásban is. Versenyzői pályafutása befejeztével a mezőhegyesi fogatok mellett edzőként tevékenykedett, Boconádi István, Kiss Imre, Krizsán Sándor négyesfogatait segítette szakmai tapasztalatával. Edzői tevékenysége is szép sikereket hozott számára. Többek között 1985-ben a Krizsán Sándor által hajtott Aldato-nóniusz négyesfogat magyar bajnok lett, segédhajtók Papp Ferenc és Nagygyörgy István voltak.

Kruzsicz József emlékének méltó ápolása, tevékenységének, emberi hozzáállásának példaként állítása érdekében a megyei kettesfogathajtók részére díjat alapított – a hozzátartozók egyetértésével – a Békés Megyei Lovas Szövetség, Papp Ferenc és Nagygyörgy István.

A kettesfogathajtók közül a serleget eddig az nyerte, aki az adott évben legeredményesebben szerepelt a megyei bajnokságban.  

A Békés Megyei Lovas Szövetség elnökségének döntése értelmében 2014-től a KRUZSICZ JÓZSEF EMLÉKDÍJAT a díjhajtás legeredményesebb versenyzője kapja.

A serleg 2014-től a bajnoki döntőn kerül átadásra a győztesnek, aki egy évig a serleg tulajdonosa. Amennyiben egy hajtó, egymás után három alkalommal megnyeri a ,,Megye Legjobb C Kategóriás Díjhajtója” címet, úgy örökös tulajdonosa lesz a serlegnek.

A serlegen szereplő nevek:

2009: ifj. Kemecsi István (Sarkad)

2010: Medvegy Zoltán (Kondoros)

2011: Sárközi Zsolt (Elek)

2012: Barna János (Elek)

2013: Botás Jakab (Elek)

(Megjegyzés: Első alkalommal a díjat a legeredményesebb, fiatal lovakkal versenyző hajtónak ítélték oda.)

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.