Két megyei hajtó a Világkupa szimultán fogathajtó versenyében

Két megyei hajtó a szimultán fogathajtó versenyben

Az OTP Bank Lovas Világkupa első napi programjában az MVM Partner díjáért a kettesfogatok részére kiírt szimultán verseny is szerepelt. Lelkes gyereksereg biztatta tapssal, hangos szóval a versenyzőket.

Már az első kör tele volt izgalmakkal, látványos hajtásokkal, ami végig kísérte a versenyt. A gyorsaság miatt több ,,éles” helyzet is kialakult, de szerencsére nem ,,akadtak össze” a fogatok.  Czakó Attila viszont egy szerencsés kimenetelű borulás miatt esett ki a további küzdelmekből.

A nyolc akadályból álló, egymás melletti pályán nyolc páros mérte össze tudását az első körben,  ahonnan nyolcan kerültek ki győztesen. A második páros – Papp János és Veszelszki Gábor – versenyéből Papp János jutott tovább. Az ötödik páros tagjaként indult Emődi Imre, ellenfele Balogh Gyula volt, sajnos Emődi két verőhibát vétett és ezzel nem jutott tovább.

A látványos verseny második  köréből négy hajtó, két A&B és két C kategóriás, jutott tovább.  Ebben a körben Papp János ellenfele Szilágyi Botond volt, az utóbbi egy, Papp János kettő hibával zárt, így Szilágyi Botond jutott tovább.

Papp János segédhajtója Fejes Dávid, Emődi Imréé Nagy Zoltán volt.

Az első elődöntőben Szilágyi Botond és Niesz Gábor ,,párharcából”,  utóbbi jutott a döntőbe. A második elődöntőben Balogh Gyula és ifj. Fekete György  állt rajthoz, a hibátlanul teljesítő ifj. Fekete György jutott tovább. A döntő két résztvevője óriási iramban teljesített,  sötétpej fogatával  ifj. Fekete György az utolsó akadályig méltó ellenfele volt a szürke lovakat hajtó Niesz Gábornak, de a nyolcas akadályt leverte. Így a sötétpej és szürke fogat összecsapásából, a hibátlanul teljesítő szürke győzött.

A tahitótfalusi Niesz Gábor, Ámor és Prádó nevű lovaival, Niesz Ferenc segédhajtóval  boldogan vágtázott a díjátadás utáni tiszteletkörön.  A második értelemszerűen ifj. Fekete György (Nyírbátori LSE) lett, míg a két harmadik helyezett Szilágyi Botond (Fehérgyarmati LK) és Balogh Gyula (Debreceni SE).

A 8-as szám főszerepet játszott a délután folyamán, hiszen a versenyen nyolc páros kezdett, a nyolcas rajtszámú fogat, a nyolc akadályból álló pályán nyert, ellenfele a nyolcas akadályt verte.

– szzs –

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.