SIÓRÉTI fedeles fogathajtó bajnokság III. fordulójának eredményei

Bajnokavatás az I. Sióréti Fedeles Fogathajtó Bajnokság döntőjén

A 2013. szeptember 13-án 13 óra 13 perckor átadott Sióréti Lovascentrum fedeles lovardája szombaton ismét zsúfolásig megtelt nézővel. Úgy tűnik eddig szerencsét hozott a 13-as szám a szervező Demkó családnak, egyre népszerűbb a rendezvényük.

A február 15-ei reggeli sűrű köd nemcsak a hajtókat nem riasztotta el, de a szurkolókat sem, már a kezdéskor megtelt a csarnok nézőtere. A rokonok, barátok megszokott csapatához nagyon sok kisgyerekes család, kikapcsolódni vágyó gyulai érdeklődő, társ lovas egyesület tagjai is csatlakoztak. Délelőtt azután még a Nap is kíváncsi lett a jó hangulatú versenyre, mert amikor Kemecsi István behajtott a pályára egyszerre csak kisütött és egész nap tavaszt idézett. A közönség örömére ebédszünetben agility bemutatót is tartottak, s ismét szólt a nóta a finom ebédhez.

A harmadik forduló ugyan egybeesett a fábiánházi fedeles versennyel, ami befolyásolta a nevezéseket, ennek ellenére 4 pónifogat, 4 egyes fogat, 12 kettes fogat és 4 szabadidős kettes fogat vállalta a döntőbeli megmérettetést.

A bajnokság kiírása szerint a harmadik fordulóban elért eredmény után dupla pontszámot kaptak a hajtók, ezért mindenki számára fontos volt a jó szereplés.

Az itt kapott pontot az előző fordulók jobbik eredményéhez számították hozzá, a végső eredmény ebből a két pontszámból alakult ki.

Az első kör a délutáni indulási sorrendet határozta meg, itt még nem ,,fájt” annyira egy-egy labda leesése. A délutáni főversenyszámban a tét a póni egyes- és a szabadidős kettes fogatok számára a végső helyezés elérése volt. A pónisok között Kenéz Fruzsina megismételte délelőtti hibátlan pályáját és megnyerte a fordulót. Ő állhatott a dobogó legmagasabb fokára is a bajnokavatás során. A szabadidős kettes fogatok mezőnye délutánra háromra ,,olvadt”, egy hajtó elfoglaltsága miatt nem tudott maradni. A második pályán még két verőhibával is győzni tudott ifj. Makoviczki Zoltán, mert az ideje olyan jó volt. Az egyes- és kettes fogatok főversenyszáma összevetéssel zárult. Az egyesek között Kun Andrea az összevetésben is hibátlanul és gyorsan hajtott, ezzel megnyerte a versenyt és a bajnoki serleg is az övé lett. A kettes fogatok főversenyszámában a mezőny több, mint fele hibátlanul zárt. A hat összevető közé Szabó Lajos egy verőhibával még is be tudott kerülni, az időeredményének köszönhetően. Az összevetésben is kitűnő, hibátlan és gyors hajtással Galambos Nándor magabiztosan szerezte meg az első helyet. A bajnokság három fordulója során Deli Dániellel ,,vívtak” csatát az első helyekért, Deli egyszer nyert, most a második helyen zárt. Galambos Nándor kétszer volt első, s most a fedeles bajnokság győzteseként is hallgatta a versenyzők tiszteletére felhangzó Himnuszt.

A díjátadók között köszöntötték Gyula város polgármesterét, dr. Görgényi Ernőt is, aki Demkó Andrással, a főszervezővel együtt gratulált győzteseknek.

A Sióréti Lovascentrum következő nagy rendezvénye a február 21-23. közötti lovas edzés lesz a kitűnő német edző, Marco Hildebrandt vezetésével.

A lovasok sikeresen ,,belakták” a megye legújabb fedeles lovardáját.

 

SIÓRÉTI FOGATHAJTÓ BAJNOKSÁG III. FORDULÓJÁNAK EREDMÉNYEI

SIÓRÉTI BAJNOKSÁG EREDMÉNYE

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.