Évet értékeltek a sarkadi lovasok

Évet értékeltek a sarkadi lovasok

Hagyomány már, hogy a sarkadi lovasok év elején közgyűlésen értékelik az előző évet és megtervezik a következő évadot. Január 17-én 67 egyesületi tag fogadta el az egyesület meghívását egy fehér asztalos, jó hangulatú megbeszélésre.

sarkadi lovas3

A napirendek lezárása után Váczi Erzsébetet, a sarkadi Lovas És Fogathajtó Szabadidős Sport Egyesület elnökét kértük, röviden összegezze a 2013-as évet, szóljon a 2014-es tervekről.

Az elnök elmondta, 132 taggal a megye egyik legnagyobb lovas egyesületeként végzik munkájukat. Tavaly négy versenyt a megyében – Sarkad, Mezőgyán, Doboz, Biharugra – rendeztek, négy versenyt pedig Romániában (Árpád, Zerind, Simonyifalva, Kraszna) tartottak. Évek óta nagyon jó kapcsolat alakult ki a határon túli hajtókkal, sokan tagjai közülük a sarkadi egyesületnek. 2013-ban két C kategóriás, 18 szabadidős hajtó vett részt rendszeresen a versenyeken. A hagyományápolást is fontosnak tartják, négy csikósuk fellépéseikkel színesítik a rendezvényeket. A versenyek szervezésén túl több éve házigazdái a Nemzeti Vágta előfutamának, május elsején nagy sikerrel rendezték meg tavaly is. Szüreti felvonulást tartottak Sarkadkeresztúron, rendszeresen kocsikáztatták a gyerekeket, nyugdíjasokat. Kapuzáró fogathajtó baráti összejövetellel illetve egy nagy sikerű lovasbállal zárták a tavalyi évet. Nagyon jól eső érzéssel szólt az elnök a támogatókról, rendezvényeikhez közel 100 támogató ajánlotta fel segítségét, akik anyagiakkal, eszközökkel, termékekkel járultak hozzá a sikeres rendezéshez. Az idei tervek között ismét nyolc verseny szerepel itthon illetve a határon túl. A Nemzeti Vágta előfutamát ismét megrendezik. Méhkeréken csapatépítő tréninget szeretnének tartani. Részt vesznek egy Leader pályázatban, ami szerencsés esetben a lovaspálya fejlesztését szolgálja majd, döntés még nem született. Idén négyen szeretnének C kategóriában indulni, illetve egy fő rajtengedély vizsgára készül.

  sarkadi lovas

sarkadi lovas2

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.