Országos Díjugrató Szakági közgyűlés

Tudósítás a Díjugrató Szakág idei közgyűléséről, fotókkal

Január 11-én, Domonyvölgyben öten képviselték a megyét, Susánszky Pál, Szekeres Zsolt, Tuska Pál, Pap István Tibor, Szabó Zsuzsa.

domony4

A terem megtelt, többeknek már csak állóhely jutott, bár szavazati joggal csak 55 egyesület képviseltette magát.

domony5

A beszámolók írásos anyaga a www.dijugratoszakag.hu oldalon olvasható.  A hozzászólók a díjugrató sport minőségi javítása érdekében tettek javaslatokat, pl.: dr. Jármy Miklós az MSLT nevében szólt arról az anyagi támogatásról, melyet a 140 cm feletti nemz.-i versenyen elért 0-ás pályákért adnak ez évtől, vagy Hugyecz Pál a pénzdíjak növelésére tett javaslatot, többen szóltak a megfelelő minőségű lovak hiányáról, illetve az anyagi nehézségekről. Rendkívül érdekes volt Stróbl Dorottya prezentációja a tehetséggondozási programról, melyet idén tavasztól vezet be a szövetség. Az idei szakmai és pénzügyi tervek között szerepelt a megyékkel való szoros kapcsolat folytatása: információ áramlás, szakember delegálás, döntők színvonalának emelése tekintetében. Február elejére készül el az országos versenynaptár. Folytatódik a GP rendszer, több állomással. Hamarosan a honlapon olvasható lesz az idei díjugrató szabályzat. A képzéseket igyekeznek decentralizálni pl. Békéscsabán lesz REV-re való felkészítés és edző továbbképzés. Nem változnak a liszenszdíjak, a versenybejelentési díjak. A megyének visszaosztott összeg – a startok után befizetett pénzekből – csak 50 %-ban lesznek címkézve, a másik 50 %-ot szabadon használhatja fel a megye.

Az anyagi nehézségekről Susánszky Pali, a megyének visszaosztott pénzekről én szóltam. 

domony2

domony3

Felvetődött egy hozzászólásban, hogy a kiskunhalasi pálya felújítását a lovasok ill. a szakág együttesen anyagilag is segítse, végül csak abban született döntés, hogy a szakág vezetése vizsgálja meg, mit lehet tenni a kiskunhalasi pálya érdekében. Mi nem értettünk egyet az anyagi áldozatvállalással, hiszen megyénkben is nagy nehézségekkel küzdenek a pályatulajdonosok és maguknak kell megoldani a felújítást, karbantartást.
A szakág honlapján minden fontos információt folyamatosan közzé tesznek, javítva a kommunikációt.
A közgyűlésen díjazták a 2013-as év kiemelkedő teljesítményeit, büszkék voltunk, hogy a felnőttek között a mezőhegyesi színekben versenyző Szász Sándor és Krucsó Szabolcs is díjat kapott!

domony6

Szabó Zsuzsa

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.